Venetiaanse pleister vereist een zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak

26/03/2013 20:40

 

Venetiaanse pleister is niet een techniek om worden geprobeerd door de beginner. Het vereist een zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak, de beheersing van specifieke tools, en efficiënte toepassing van materialen. Terwijl veel mag aannemen dat de lagen van gips zou hoge oneffenheden, de intense polijsten zo is de techniek eigenlijk belicht onvolkomenheden, met inbegrip van primer infusen en strijkranden in de modder. Om dit te voorkomen, moeten gipsplaten worden afgewerkt op niveau 5 - afgeplakt met drie lagen van modder en bedekt met een dunne laag van gipsplaten verbinding. De muur moet dan worden voorbehandeld met een grondlaag van kalk verf of een hoogwaardige matte primer.

Venetiaanse gips vereist de toepassing van meerdere dunne lagen materiaal; twee-zeven wordt beschouwd als een minimale hoeveelheid. Met behulp van een spatel, zijn de lagen van gips voor het eerst toegepast, en vervolgens gepolijst (gepolijst) met een troffel als het droog aanvoelt. Het gebruik van iets anders dan roestvrij staal gereedschap zal in het teken van de pleister en gereedschappen moeten worden gehouden glad en vrij van vuil. De afgewerkte gecombineerde dikte van de lagen zal slechts 1/8-inch. Zodra een laag pleisteren wordt gestart op een muur moet worden afgewerkt op dezelfde dag en een natte kant moet te allen tijde. Polijsten kan in verschillende mate, waaruit onderliggende lagen en het toevoegen van glans aan het oppervlak. Nadat de lagen zijn voltooid, moet de wand drogen gedurende enkele dagen. Het oppervlak wordt vervolgens afgesloten met een synthetische was of kit die wordt afgeveegd of droogde op. Dit beschermt het oppervlak tegen vocht en vuil. Bijkomende effecten kunnen worden toegevoegd op dit punt - gekleurde was kan worden stenciled op de muur om een ​​ingelegde effect, kan micapoeder worden toegevoegd voor een metallic glans.

Venetiaans stucwerk is een mooie afwerking dat een unieke en mooie oppervlakte variërend van glanzend marmer te warm en versleten kunnen creëren. Het biedt een duurzaam oppervlak dat de kunstenaar techniek en visie weerspiegelt. Het is echter zowel arbeidskrachten en vaardigheden intens, dus het is best overgelaten aan degenen met de opleiding en de praktijk om de knie hebben het.