Stucwerk als een element van Architectural Design

16/04/2013 19:05

 

Stucwerk is een materiaal dat wordt toegepast op gebouwen, meestal als versiering. Het is meestal gemaakt van cement die wordt gemengd met water en materialen zoals zand of kalk. De vochtige vloeistof kan worden toegepast op hout, steen of baksteen. Het kan ook worden aangebracht over teerdocument of gaas of ingewikkelde vormen vereist. Meestal twee of drie lagen aangebracht bovenop elkaar. Als het eenmaal is aangebracht en gevormd is het toegestaan ​​om hard te stellen. Als dit goed wordt gemengd het zal moeilijk te stellen en voor een zeer lange tijd worden vastgesteld.

Het woord 'renderen' wordt soms gebruikt in plaats van stucwerk. De voormalige term wordt vaak de voorkeur in Groot-Brittannië terwijl de laatste term heeft de voorkeur in Amerika. Hoewel beide woorden zijn van Germaanse afkomst het laatste woord in het Engels kwam door de Italiaanse taal. Een of andere manier, de Italiaanse woorden suggereert een meer decoratieve aanpak, terwijl rendering lijkt erg saai en praktisch.

Stucwerk werd gebruikt in vele Romeinse bouwwerken en het is nog steeds duidelijk in de stad Rome. Het werd ook gebruikt in de beroemde Romeinse bogen, en het feit dat sommige heeft geduurd bijna tweeduizend jaar is het bewijs van de duurzaamheid. Als kalk of marmer wordt gebruikt in de mix zal het waarschijnlijk langer duren.