Korte geschiedenis van pleisterwerk

11/11/2013 21:22

Stukadoors geweest rond voor vele jaren en sommige prachtige functies hebben opgebouwd. Helaas zijn er echter minder handelaars rond die nu volledig geschoold in deze oude ambacht zijn. Dit kan te wijten aan verschillende factoren.

Als we terug door de tijd en in het bijzonder bij handelaars van vele jaren geleden kijken, is het een absoluut genot om te waarderen de shear vaardigheid die deze oudere handelaars had. Het is alleen wanneer we kijken naar verschillende structuren en de manier waarop ze werden gebouwd dat we echt kan waarderen de kunstwerken die zijn gemaakt.

Gips werk is een van de oudste van ambachten werkzaam in de bouw van vandaag. De vroegste bewijzen laten zien dat de woningen van de primitieve mens waren in een eenvoudige manier met stokken opgetrokken en gepleisterd met modder. Een meer duurzame en esthetische materiaal werd snel gevonden en in dienst te nemen van de plaats van modder of slijm.

De piramides in Egypte bevatten pleisterwerk ten minste vier duizend jaar geleden, waarschijnlijk veel eerder uitgevoerd en nog zijn bestaande, hard en duurzaam op dit moment. Uit recente ontdekkingen heeft geconstateerd dat de belangrijkste instrumenten van de stukadoor van die tijd vrijwel identiek ontwerp, vorm en functie met die dag aan gewend waren. Voor hun beste werk de Egyptenaren gebruikt een pleister gemaakt van gips net zoals gips van Parijs van dit moment, en hun methoden van pleisterwerk op riet in alle opzichten onze lat. lijken, gips, zweven en werk. Haar geïntroduceerd ter versterking van het materiaal; Alles was klaar enigszins onder een centimeter dik.

Misschien op een aantal, met een beschrijving van elke dag bouwen taken als een kunstwerk eigenlijk een beetje vergezocht en zelfs over-rated lijken kan, maar wanneer we kijken naar het vakmanschap betrokken en hoe deze oude bouwers en stukadoors bereikt wat zij deden, met wat kleine hulpmiddelen zij had, ik denk dat de term is eigenlijk heel logisch.